Hade några kortvariga planer på att göra chillimarmelad eftersom andra skörden börjar bli mogen nu. Men insåg att jag kanske inte skulle börja med en sådan

Gjorde marmeladen efter den mer traditionella stilen. Koka långsamt frukterna, sen lägga till socker och koka hastigt.

Ingredisenser:
0,5 kg morötter
En normalstor bit ingefära
4 dl vatten
3 citroner
9 dl socker
1.5 msk pektin
Började iallafall med att riva ner morötter, ingefära och
citronskal i en kastrull. Hällde på vatten och kokade i 45 min. Under tiden mixade jag de skalade citronerna och hällde i dem också. När det puttrat i de 45 minuterna var det var det försiktigt i med socker. Men det verkade ganska löst. Har ingen aning om hur det ska vara men jag la in en liten skvätt pektin för den goda smakens skull. Kom ihåg

Efter min snabbkokning tyckte jag det inte riktigt var så stelt som

jag ville ha det, så hällde i en matsked pektin till och kokade några minuter extra. Försökte göra "marmeladtestet" - lägga en klick och kyla ner för att se om det är klart. Fattade inte riktigt hur det hela skulle gå till så fick gissa på att det var klart. Då var det bara det sista klart - hälla upp det i burkar! Rengjorde några med Atamon som det stod att man kunde göra nånstans. Sen var det typ klart! Se resultatet till höger... blev inte så mkt som jag trodde att det skulle bli. Men men... under tiden har jag dessutom sett filmen The Descent. Ytterst obehaglig film om några kvinnor som fastnar i en grotta. Passar inte det minsta till te och grahamsbullar med marmelad på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar