3 mindre morötter
1 rödlök
1 liten purjolök
2 stjälkar selleri
2 vitlöksklyftor
1 chili
2 msk färsk riven ingefära
150 g hackad fänkål
2 tsk malen koriander
1 burk koksmjölk
2 grönsaksbuljonger
2 dl linser
2 msk pressad citron
alt. bladspenat
Skala och riv morötterna grovt. Hacka eller strimla rödlök samt pujolök och finhacka vitlöken. Fräs i en stor kastrull med chili och ingefära några minuter, men inte så att det tar färg.
Häll i fänkål och koriander samt kokosmjölk och buljongtärningar. Koka upp och låt puttra. Koka upp vatten i en annan kastrull och koka linserna 8-10 minter. Häll av vattnet och blanda ner dem i den första kastrullen. Samka av med citron och blanda eventuellt i tex bladspenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar