
4-5 färska dadlar
1 paket bacon
bitar av fast, syrligt äppel (alt. vattenkastanj)
Sätt på ugnen 225 grader, grill.
Plocka ur kärnorna ur dadlarna och tryck in äppelbitar. Försök få in så mycket som möjligt. Linda in dadlarna i 1 eller 2 baconskivor. Sätt in en form eller plåt längst ner i ugnen. Lägg dadlarna på ugnsgallret ovanför formen, så att fettet kan droppa ner i formen. Grilla tills bacon är krispig, ca 10 min. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och torka av dem lite.
Låt svala av något och servera hela, delade, eller kanske skivade som tillbehör eller förätt.
En variation jag kom på var att inte bara ha i äppel utan även ädelost, och oj vad gott! Det är lite trix att lyckas behålla osten inne i dadeln dock så se till att ha ett litet hål och bacon som täpper till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar