(2 port)
2 filéer Hajmal (Pangasius...)
lite bit purjolök
1 1/2 tsk salt
5 grovkrossade vitpepparkorn
vatten
Tillbehör:
2 morötter
1/2 purjolök
1 röd lök
näve bladspenat
timjan
Såsen:
1,5 dl vatten
1,5 dl mjölk (mager grädde)
1/4 fiskbuljongtärning
1/2 kycklingbuljongtärning
2 msk skånsk senap
1,5 msk maizena + 3 msk vatten
salt och peppar
1. Skala samt strimla grönsakerna och koka upp dem i vatten. Häll av vattnet och krydda med timjan. Koka potatis.
2. Koka upp ingredienserna till såsen och red lätt med maizena. Sjud några minuter, krydda med salt och peppar.
3. Koka upp vatten med kryddorna. Sjud ett par minuter, och lägg ner fisken. Sjud ca 6 min om filéerna är frusna.
4. Servera
8 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar