22 januari, 2008

Kyckling med bambuskott

3 port
2 kycklingfiléer, smala skivor
1 liten purjolök, sneda bitar
2 chilifrukter, finhackad
1 morot, strimlad
ca 100g bambuskott
ca 100g färska champinjoner, delade
ca 100g vattenkastanj
ett par minimajs
ca 2 dl jordnötter
2 tsk majs-/potatisstärkelse (maziena)
1,5 dl vatten
0,5 tsk kinesisk soya
2 krm salt
svartpeppar
0,5 kycklingbuljongtärning

Hetta upp olja i en wok. Fräs nötterna under omrörning så de får lite färg och lägg upp på hushållspapper. Fräs kycklingen i mindre omgångar och lägg upp på hushållspapper.

Fräs morötter och svamp några minuter. Häll på bambusskott, lök och chili och fräs ytterligare 1-2 min. Blanda maizena med vatten, soja, salt och svartpeppar och häll det i woken. Smula över buljongtärningen och koka upp. Blanda i kyckling och nötterna och koka upp. Servera med ris.

Inga kommentarer: