14 januari, 2008

Risotto med broccoli och champinjoner

4 port

200 g fryst broccoli
150 g färska champinjoner
100 g ärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rapsolja
4 dl avorioris alt. jasminris
8-10 dl grönsaksbuljong
1-2 dl riven smakrikost t.ex. parmesan
1-2 tsk timjan

Koka upp buljongen i en kastrull. Skär broccoli och svamp i bitar. Hacka och sen fräs gullök och vitlök i en stor kastrull. Lägg i svampen och sen riset efter någon minut.

Låt risblandningen fräsa någon minut för att sedan efterhand hälla på buljong. Låt riset suga åt sig vätskan innan mer hälls på - ca 2 dl åt gången är lagom. När riset är klart (mjukt och krämigt) efter 16-18 min blanda i broccoli och tinade ärtor. Riv ner osten och smaka av med peppar och timjan.

Servera med sallad och eventuellt bröd.

Inga kommentarer: