06 augusti, 2009

Svartvinbärslikör

5 dl svarta vinbär, rensade och sköljda
35 cl brännvin
100 g strösocker
100 g florsocker

Blanda bären och spriten i en burk med tätt lock. Låt stå i två-tre veckor. Skaka om burken ibland så det blandar sig.

Sila bort bären och blanda i 100 g av varje sockersort. Låt stå i den täta burken några veckor, med omskakningar ibland. Smaka sedan av likören och blanda i mer socker om det behövs.

Efter fyra veckor hällde jag upp den på täta flaskor. Den smakade gott, och ganska sött så jag  sockrade inte extra. 

2 kommentarer:

Karin sa...

Det där har min mamma gjort. Ett tips är att göra glass med bären som blir över sen, det blir en väldig överaskning för den som är lite sugen på glass. Fast man får inte köra bil efter att ha ätit den glassen ...

Jonas sa...

Woho! Det är ju en jättebra idé! Jag har även massa jästa aprikoser, funderar på om man får köra bil efter dem eller inte. Hmm...