07 februari, 2010

Oxsvanssoppa

Har länge varit lite sugen på att prova på att göra oxsvanssoppa. Har funderat en del på hur de där skumma bitarna i affären skulle smaka så nyfikenheten fick till slut överhand. 

600 g bitar oxsvans
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st palsternacka
2 st morötter
1 st potatis
köttbuljong
timjan
rosmarin
2 msk tomatpuré
Salt & peppar

Bryn köttbitarna runt om i en gryta med olja. Blanda sedan ner de grovt delade grönsakerna så att även de får lite färg. 

Fyll upp med köttbuljong så att det täcker. Hiva ner örterna och kryddor.  Låt sedan koka lugnt och fint under lock i 3-4 timmar, så att köttet släpper från benet. 

Sila av buljongen och reducera den till hälften. Häll tillbaka den med köttet och koka upp inför serveringen.  Servera med kokt potatis eller kanske lite bröd.

Inga kommentarer: