(5—6 personer)
2,5 dl röda linser
1 liten(!) gul lök skalad, hackad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk mald ingefära
1 dl raps-/solrosolja
4 dl vatten
1 tsk salt
1 krm gurkmeja
1 grön chilifrukt (alt. 1/2 paprika)
Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Koka sen löken i en gryta i lite av vattnet på svag värme i 10 minuter. Se till att röra om då och då. Tillsätt ingefära och vitlök och koka i ytterligare 5 minuter.
Rör i linser, olja och salt. Tillsätt allt vatten, och koka på svag värme i 20 minuter under lock. Det bränner lätt i botten så rör om ofta. Tillsätt gurkmejan, och lyft av grytan. Kärna ur chilin och hacka till mindre delar som blandas ner i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar