Senast provade jag denna paprikasoppa som kan fungera som antingen förrätt eller huvudrätt om den serveras med lite bröd och tillbehör. Nedan visas en något hetare version...
4 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
1 chilifrukt
~400g krossad tomat
1,25 dl grönsaksbuljong
1 tsk balsamvinäger
2 sk hackad basilika
Rensa paprikorna och dela dem i fjärdedelar. Lägg dem med skinnet uppåt i en ugn och kör med grillen tills skinnet blivit svart. Lägg dem i en påse och låt svalna, för att sedan skala och grovhacka.
Stek vitlök, salladslök och chili i lite olja några få minuter tills de blivit mjuka. Lägg detta tillsammans med paprika, buljong och tomtaer i en matberedare och mixa. Häll i vinäger och basilika samt smaka av med peppar och salt. Ställ i kylskåp och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar