08 december, 2008

Lindt Excellence - A Touch of Sea Salt

Kombinationen av choklad och salt har gäckat mig i flera år efter att provsmakat chokladdoppade lättsaltade potatischips - en underbar kombination. Länge har jag alltså sucktat detta när jag i helgen sprang förbi ett något mer välbeställt chokladstånd än vad som återfinns i min vanliga affär. Vad jag hittade där var Lindts choklad A touch of sea salt. Helt fantastiskt!

Man kunde önskat något högre chokladhalt än 46%, men det vägs upp av den välbalanserade sältan. Att sitta och nibbla i sig en liten chokladruta medan stunddom små saltkorn smälter på tungen var en höjdpunkt som platsar i boken över vad som gör mig glad. Min fråga nu är när chokladerna med finess och roligheter ska komma som Fairtrade. Anthon Berg i all ära, men jag vill smaka mina bönor från Ecuador, Ghana, och Madagasker - för att inte tala om chilichokladen. Bör man ge detta upp för Fairtrade?

(Förövigt är även jag nu en glad användare av Spotify och blivit fullständigt euforisk över Amy Macdonald... And the boys chase the girls with the curls in their hair. )

Inga kommentarer: