17 december, 2008

Pepparkaksdeg

Lyckades få mina vantar på ett väldigt fint recept på pepparkaksdeg för husbyggen. Efter över en vecka visar den ännu inga tendenser att mjuka, och den är god att äta dessutom!

Gjorde en sats enligt motten nedan och det räckte till tre hus plus en hel del spill som fick bli vanliga pepparkakor

75 g smör
2,5 dl socker
1 dl sirap
1 dl vatten (alternativt är detta alldeles för lite eller så glömde jag hälla i det)
0,5 msk av var kanel, ingefära, nejlika och bikarbonat
2 tsk malen pomeranskal
8-9 dl l mjöl

Smält smöret och rör samman smör, socker, sirap och vatten. Tillsätt kryddor och bikarbonat. Arbeta in mjölet till degen känns lätt att jobba med. Låt vila i kylskåp under natten.

Edit: Degen höll sig fast och krispig utan problem fram till 13:e knut
 

Inga kommentarer: