17 december, 2008

Inläggning av sill

Lyckades dra ihop ett "litet" julbord i helgen och inför detta provade jag på att lägga in lite sill. Två sorter blev det till slut - tomatsill och äpple-curry. Tomatsillen var en solklar favorit från min sida.

Tomatsill

1 burk inläggningssill
0,5 dl tomatpuré
1,25 dl socker
2 msk ättika, 7%
1 dl vatten
0,25 dl olja
0,5-1 st gul lök, finhackad
2 lagerblad

Blanda alla ingredienser och dela silen i bitar. Varva sill och lag i en burk . Ställ in i kylskåp och låt stå minst ett dygn.

Äpple-curry

1 burk inläggningssill
2 msk curry
0,5-1 dl vatten
1 äpple, skalat och finhackat
0,5 rödlök, finhackat
2 dl creme frachie 

Koka upp vattnet och häll det över curryn. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylskåp minst ett dygn.

Kommentar: Kanske vore bättre med större lökbitar istället. Det blev så väldigt plottrigt med alla icke-sillbitar.

2 kommentarer:

Sally sa...

det blev goa sillar!!!

Karro sa...

Wow kusin! Inte visste jag att du var en sådan fena på recept och matlagning. Här ska provas recept!!
PS. Har hittat hit via Facebook!=) Hälsningar Karolina