14 juni, 2009

Chana Masala med raita och chutney

Efter en mycket fin helg i Stockholm dök suget efter indisk mat över mig och det tidigare nämnda receptet på Chana Masala provades. Mums! 

4 port

5 dl kikärtor
2 burkar krossade tomater
1 stor hackad lök
0,5-1 dl färsk hackad ingefära
1 klyfta vitlök

0,5 tsk malen koriander
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk malen spiskummin
2 krossade lagerblad

1 färsk grön chili
1 msk garam masala
0,5 tsk gurkmeja

Skala och hacka ingefäran, samt löken. Rosta Koriander, nejilka, spiskummen och lagerblad i olja. Efter några minuter när kryddorna börja dofta, blanda ner lök och ingefära. Låta det hela koka ihop på mellanhög värme och blanda ihop med Garam Masala och hackad chili. Häll på mer olja om det börjar se torrt ut.

När det börjar likna puré blanda ner tomater och kikärtor. Blanda i gurkmeja. Koka i 15-20 min. Häll på vatten om det blir för tjockt. 

Raita

Blanda yoghurt med limejuice och hackad gurka som är urkärnad och skalad. Blanda med mynta och salta.

Servera med Naanbröd, ris och chutney

Inga kommentarer: