24 september, 2007

Filodegsinbakad spenat- och potatispaj

4 port
ett paket filodeg
500 g kokt potatis
150 g hackad spenat
1 gul lök
1/2 dl röda linser, kokta
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost (alt. keso)
100 g riven smakrik ost
2 ägg
1 msk mynta
1 krm muskot
svartpeppar
salt

Skär den kokta potatisen i ca 2 cm tjocka skivor. Finhacka löken och fräs tillsammans med vitlök. Efter några minuter tillsätt spenaten. Fräs ytterligare ett par minuter. Vispa äggen och blanda med osten, spenatblandningen, potaits, linser och kryddor.

Pensla filodegsarken med matfett och vik ihop dem på längden. Placera dem korsvis i en pajform så den täcks ordentligt. Häll potatisblandningen på filodegen och vik över filodegsflikarna så det blir ett paket. Pensla utsidan med matfett och grädda i 30 min i 175C

Inga kommentarer: