1 limpa
6 dl yoghurt/filmjölk (alt. mjölk)
1 dl (bröd-)sirap
1,5 dl valnötter, solrosfrön, linfrön, helt vete
1,5 dl vetekross
1 dl vetekli
1 dl grovt/fint rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
3,5 dl vetemjöl
1-2 tsk salt
3 tsk bikarbonat (alt. 6 tsk bakpulver)
Blanda det våta med "fyllningen". Blanda i mjölen och saltet.
Sikta i bikarbonat eller bakpulver (beroende på om yoghurt eller mjölk används). Smörj en degform på 1,5-2 l och häll i degen. Grädda i 175 C i runt 45 min.
Brödet blir ganska sött, vilket förvisso passar väldigt bra med grovheten, annars kan man minska sirapen till 0,75 dl. Går även fint att blanda i fiberx om man samtidigt ökar på vätskan.
8 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar