29 april, 2007

Paprika fylld med fetaost och polenta

Fylld paprika är ju en populär vegetarisk rätt, som personligen känns lite uttjatad. Men här är en, tycker jag, lite annorlunda variant baserad på recept från ica.se. Det blev väldigt gott dock. Borde äta spenat oftare, mmmhm!

2 port.
2 dl grönsaksbuljong
1 msk grädde el. cremé frachie
½ dl polenta majsgryn
1 tomat
1 salladslök el. en bit purjolök
2 paprikor
50-70 g fetaost
svartpeppar

1 msk olja
bladspenat
champijoner
blomkål
salt
svartpeppar

Koka buljongen med grädden och blanda när polentan. Koka till en gröt under omrörning.

Dela tomaten till mindre klyftor, och findela löken. Skölj paprikorna och skär av ett lock. Kärna ur och värm paprikorna mikro ett par minuter. Blanda ner tomat, lök och fetaostbitar i polentan. Krydda med lite svartpeppar. Fyll paprikorna med blandningen.

Dela blomkålen i mindre buketter och klyfta svampen. Hetta upp lite fett i en panna och fräs blomkål, svamp och spenat. Salta och peppra. Servera röran bredvid paprikorna.

Inga kommentarer: