12 st (normalstora)

4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg
1,5 dl mjölk
125 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 banan
2 msk kakao
125 g mörk blockchoklad, grovhackad
125 g ljus blockchoklad, delad i typ 2x0,5 cm stänger
Sätt ugnen på 225 C. Smält smöret och vispa ut med sockret. Blanda det med vispad ägg och mjölk. Blanda mjölet med bakpulver, salt, vaniljsocker och kakao. Häll mjölblandningen i det våta, lägg i hälften av den mörka chokladen och blanda ordentligt. Häll upp smeten i muffinsformar, men bara upp till knappt hälften. Lägg några få skivor banan och fördela resten av den mörka chokladen i varje form. Häll på resten av smeten. Sist stick ner den ljusa chokladen i mitten av varje muffin. Låt stå och svälla lite, och grädda sedan 10-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar