Tacokrydda
För ca 400 g färs
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
0,5 msk cayennepeppar
0,5 tsk kakao
0,5-1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 msk maziena redning
1 tsk oregano (ev. lite mer)
1 tsk socker
(ev. 1 tsk gurkmeja)
Fräs färsen och häll i kryddorna tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka ihop.
Tacosås
1/2 gul lök
(ev. en liten mängd vitlök)
1 chilifrukt (en habanero utan frön ger bra stryka)
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
2 tsk vinäger
1-2 tsk socker
1/2 tsk salt
ev. hackade inlagda chilifrukter
ca 1 msk maizena redning
Hacka lök och chili fint och fräs i lite olja. Häll på tomat, vinäger och socker i kastrullen och låt det koka ihop 10 min. Salta och lägg till chilifrukterna. Red såsen och koka upp.
För att få lite rökt smak så lät jag en tesil med 2 tsk Lapsang souchong koka i såsen. Det kan nog nästan med fördel skippas. Bitar av inlagd chili rekommenderas dock starkt!
Update: Såsen blir finemang med lite hackad paprika som får koka med. (Kan ha råkat äta upp en hel sats själv som dip till med en påse nachochips)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar