Ger ca 2 1/2 dl
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1 liten tomat
1 krm torkad timjan
2 msk olja
1 msk socker
1 dl balsamvinäger
2 dl portvin
2 msk konc kalvfond
3-4 dl vatten
1 msk maizenaredning
Hacka grönsakerna grovt och tärna tomaten. Bryn dem i olja med timjan.
Häll sedan på vinägern och reducera till en 1/3 av vätskan.Fyll på med portvinet och reducera även denna gång till ca 1/3. Tillsätt sedan fond och vatten och koka i 5-10 min.
Tillsätt maiziena eller annan toppredning och koka i nån minut. Sila såsen och servera. Det som blir över vid silningen går använda som ett alldeles underbart gott tillbehör med en distinkt syrlig smak.
Hittade denna fantastiska sås på www.ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar