
300 g sillfilér
1-2 dl champinjoner
2 msk matfett
2 msk tomatpuré
1 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 msk rött portvin
2 tsk pressad citron
salt, svartpeppar
ev. hackad gräslök
Sätt ugnen till 200C. Salta sillen lätt och rulla ihop med köttsidan ut. Lägg rullarna i en smord ugnsform (en brödform blir bra i storlek).
Tärna svampen och fräs i fettet tills de fått fin färg. Lägg till tomatpurén och fräs ytterligare nån minut. Häll i buljong och gräddoch låt sedan koka tills vätskan har minskat med hälften. Smaksätt med portvin, citron samt salt och peppar. Koka upp en sista gång.
Häll såsen över fisken och stoppa in i ugnen i 25-30 min. Vid servering strö lite gräslök på toppen.
Baserat på ett recept från taffel.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar