4 port
1 stark chilifrukt, tex habanero
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
2 tsk gurkmeja
1/4 tsk mald kardemumma
1 tsk salt
vitpeppar ur kvarn
1/4 dl rött vin
1/2 kg högrev
1/2 dl qibe, ghee eller smör
1 stor rödlök, finhackad
Dela en paprika och mixa med chili, vitrök, ingefära, gurkmeja, kardemumma, salt, vitpeppar och vin. Mixa till en slät puré.
Dela den andra paprika i smala strimlor. Strimla köttet i ätbara strimlor. Hetta upp hälften av fettet i en stekgryta och bryn köttet. Lägg upp det på en tallrik och häll fettet i en skål.
Torka ur grytan. Fräs löken på svag värmen utan fett i 5 min. Häll på allt fett och höj till riktigt hett. Häll då ner den strimlade paprikan och stek mjuk i 2-3 min.
Häll ner purén och köttet och blanda runt. Sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar